fbpx
Thorsen Antirust AS er ledende på Antirust i Bergen - Sandblåsing

Sandblåsing av rust på bil

Det finnes dessverre mange misforståelser når det gjelder rust. En av de er at man bare må hindre at det kommer luft til, så stopper det å ruste. I utgangspunktet kan dette høres fornuftig ut, men vi mener at på bil fungerer det heller dårlig. Husk at 1mm stål kan vokse til 10mm når det korroderer. Denne overflaten av rust inneholder forurensninger, salt fra sist vinter og ikke minst luft. Derfor må rustangrep fjernes før det påføres rustbeskyttelse. Ofte er den beste og mest effektive måte å sandblåse bort rustskaden. Da blir stålet som er skadet fjernet og det påføres en grunning før voksbasert rustbeskyttelse.

Rust som vi må sandblåse
Rust som må fjernes med sandblåsing

Hva er sandblåsing?

Å sandblåse vil si å slipe bort rust med tørr sand blandet med luft i høy hastighet. Det er faktisk ikke mengden sand som gir effekt, men mengden av luft. Dette hjelper mye på levetiden til bilen, men det optimale er å unngå at det kommer rust.
Å ta første understellsbehandling så tidlig som mulig er som regel det beste. Vi tar også importbehandling for en rekke bilforhandlere. Vi har heldigvis et godt samarbeid med bilforhandlerne i Bergen.

Sandblåsing av bil
Sandblåse rust på bil
Rustbeskytte bil
Ferdig rustbeskyttet bil